Woongenoot geschaad door afsluiten elektra en water door verhuurder.

Kenmerk: 1391776 KK EXPL 12-1628
Datum uitspraak: 28 november 2012
Rechter: C.L.J.M. de Waal
Instantie: KR
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Woongenoot geschaad door afsluiten elektra en water door verhuurder.

Samenvatting

Eigenaar heeft huurder op 19 juli fysiek aangevallen. Politie ingeschakeld. Op 20 juli opnieuw intimidatie. Opnieuw politie ingeschakeld. Advies van Maaike Berghaus om advocaat in te schakelen.
(GJ): Daarna werd water weer afgesloten door verhuurder. Kort geding: huurder mag op kosten van eigenaar een rechtstreekse waterleiding aanleggen vanaf beneden tot woning. Ook mag huurder op kosten van verhuurder een afsluitbare kast maken om de elektrameter en stoppenkast van zijn woning. Tevens veroordeling van huisbaas van € 500 per dag dwangsom voor elke dag dat het water wordt afgesloten door huisbaas.
Gewonnen, maar ondanks kostenveroordeling blijft er flinke rekening over. Gelukkig hebben we daar een fonds voor!

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON