Zolderkamer die van eigenaar wisselt

Kenmerk: CV 09-105
Datum uitspraak: 29 oktober 2009
Rechter: T.M.A. van L”ben Sels
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: Huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

De zolder met de zich daar bevindende zolderkamers wordt aan een derde verkocht. Aan wie moet nu de huur voor de bering betaal worden? Indien niks afgesproken de nieuwe eigenaar en dit wordt van de kale huur afgehouden.

Samenvatting

De huurder stelt dat zij op grond van het huurrecht de huur van haar zolderkamer aan een derde verhuurder moet voldoen. Dit bedrag hoeft zij niet meer aan de verhuurder van haar woning te voldoen. De huurder wil de huurovereenkomst deels ontbinden omdat de zolderkamer niet meer bij het gehuurde hoort.

De verhuurder stelt, ondanks de verkoop van de zolder hij nog steeds de verhuurder is van de zolderkamer. De verhuurder vind de eis van de huurder onredelijk

De rechter beoordeeld dat in de notari‰le acte die is opgesteld bij de verkoop van de zolder de nieuwe eigenaar heeft afgezien van het innen van de huurpenningen. Officieel is de verhuurder van de huurder nog steeds de persoon die de huur voor de zonderkamer int. Aangezien de verhuurder en de nieuwe eigenaar hier geen duidelijke afspraken over hebben gemaakt. De verhuurder hier niet van op de hoogte is gesteld wordt de huurder in haar gelijk gesteld. Dit omdat zij formeel juist handelt. De huurder heeft de berekening van de huurster ook niet weerlegt.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON