Zolderkamer in gebruik als vertrek – eis tot ontruiming afgewezen

Kenmerk: 7022949
Datum uitspraak: 7 augustus 2018
Rechter: Konings
Instantie: Voorzieningenrechter
Winnaar: Huurster

Opnieuw zoeken:

Kern

Huurder heeft niet gehandeld in strijd met de huurovereenkomst door zolderkamer te voorzien van een gaskachel en in gebruik te nemen als vertrek.

Samenvatting

Huurder heeft niet gehandeld in strijd met de huurovereenkomst door zolderkamer te voorzien van een gaskachel en in gebruik te nemen als vertrek.
Huurster was gedagvaard omdat ze een zolderkamer heeft gemaakt op de zolder, al in 1992, en daar toen ook een extra kachel heeft laten plaatsen. Het huurcontract zwijgt over een zolderberging. Verhuurder is BV Woningbouw BV. Er werd ontruiming gevorderd. Het kost ongeveer €100 om die kachel weer weg te halen. Huurster heeft een rapport dat het allemaal veilig en op orde is. Huurster gebruikt de zolderkamer zelfs niet meer. Haar zoon, die er sliep, is inmiddels 32 en heeft 3 kinderen. Hij is verhuisd. Voorzieningenrechter wijst eis tot ontruiming af.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON