zolderkamer of zolderberging, onderverhuur

Kenmerk: CV 12-11472
Datum uitspraak: 7 november 2012
Rechter: Y.A.M. Jacobs
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: beiden

Opnieuw zoeken:

Kern

h verhuurde zolderkamer. vh beroept zich op overeenkomst waar onderverhuur verboden is en eist terugbrengen zolderkamer tot berging. H heeft verklaringen omwonenden waaruit blijkt dat de kamer als zodanig verhuurd was.

Samenvatting

H geeft zolderkamer met regelmaat in gebruik aan mede-dansers, die na korte tijd weer vertrekken. VH stelt dat de zolderkamer weer als berging in gebruik genomen moet worden. H verdedigt zich met een financiële garantstelling dat kamerbewoners zich niet op onderhuurbescherming zullen beroepen, waardoor wellicht het belang van vh om aan de situatie een einde te maken van minder gewicht is. vh vordert ontruiming zolderkamer en terugbrengen tot berging. Rechter oordeelt dat het niet bewezen is dat het niet als verblijfsruimteaan de huurder is verhuurd, dat log?’s wel kunnen maar in gebruik geven niet. Ontruiming zolderkamer wordt niet toegewezen omdat de zolderruimte nu vrij van bewoners is. ieder draagt eigen kosten. Huurder wil niet verder procederen over reconventionele vordering door veranderde belangen aan zijn zijde.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON