Ruim 500 bewoners bezoeken bustour voor 55+

22 november 2021

Ruim 500 bewoners kwamen naar de bustour in Amsterdam Oost en West om bewoners van 55+ te informeren over langer zelfstandig wonen. Mensen konden zich via de bustour op een laagdrempelige manier informeren over passend wonen. Zo bereidden zij zich voor op wonen in de toekomst. Zij konden vragen stellen aan de aanwezige medewerkers van woningcorporaties, het sociaal loket van de gemeente, !WOON, buurtteams en welzijnsorganisaties. In Oost konden bewoners terecht op het Javaplein, het Ambonplein, de Brink (Betondorp) en de Fizeaustraat (Amsteldorp); in West op het Ten Kateplein, WG-terrein en het Zimmerterrein.

Passend wonen in de toekomst

Passend wonen gaat over de mogelijkheden om langer zelfstandig te blijven wonen door middel van woningaanpassingen. Daarnaast gaat het ook over opties om te verhuizen met regelingen als Van Groot naar Beter of Van Hoog naar Laag, en de hulp die bewoners kunnen krijgen hierbij. Bewoners konden hun vragen direct aan de juiste partij stellen. Zo gingen bewoners met vragen over urgentie of WMO-aanpassingen aan hun woning naar een medewerker van het sociaal loket; huurders met vragen over onderhoudsgebreken kwamen naar !WOON.

Vragen over leefbaarheid en administratie

Er waren voor !WOON medewerkers zoals elk jaar veel vragen over Woningnet, met name over op wat voor soort woningen men kon reageren, hoe ze hun gegevens konden aanpassen en op welke wijze ze kunnen reageren. De buurtteams daarentegen kregen vooral vragen over het aanvragen van huurtoeslag en over welke activiteiten zoals computer- of sportles er in de buurt worden aangeboden.

Folder Woonwijzer 55+ ‘passend wonen’

Om zoveel mogelijk mensen te bereiken zijn naast deze reeks bustours ook de ‘Woonwijzer Oost’ en de ‘Woonwijzer West’ gemaakt. In andere stadsdelen zijn er nog geen bustours, maar in Zuid worden wel twee bijeenkomsten voor ouderen georganiseerd en u kunt ook de Woonwijzer Zuid lezen.

Wooncoach voor senioren

Artikel delen:

!WOON