Notificatieregeling oplaadpunten in VvE’s uitgesteld

16 juni 2023

Er wordt al een tijd gewerkt aan het ‘wetsvoorstel notificatieregeling oplaadpunten VvE’s’. De geplande publicatie op 1 juli 2023 gaat niet door en wordt, onder andere vanwege de bezwaren van VVEBelang, uitgesteld.

Het doel van het wetsvoorstel is om het makkelijker te maken om een laadpaal te plaatsen in de gemeenschappelijke parkeergarage van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De kennisgeving (notificatie) vervangt de toestemming van de VvE. Het wordt voor elektrische rijders makkelijker om een laadpaal te plaatsen.

VVEBelang

Belangenorganisatie VVEBelang maakt bezwaar tegen het huidige wetsvoorstel. Er is veel tegenstrijdige jurisprudentie over dit onderwerp en besturen zouden niet zijn opgewassen tegen de aanstaande wijziging. Ook is er veel onduidelijk over de brandveiligheid, aldus VVEBelang. Op hun website publiceerde zij een artikel met bezwaren tegen het huidige wetsvoorstel.

Nieuwe ingangsdatum?

Wanneer de (vernieuwde?) notificatieregeling wordt gepubliceerd is nog onbekend.

Laadpalen voor elektrische auto’s in de VvE

Artikel delen:

!WOON