Verlaging rente energiebespaarlening voor VvE’s

01 juni 2023

Het warmtefonds heeft de rente op de energiebespaarlening voor Verenigingen van Eigenaren (VvE) verlaagd. Dat is goed nieuws! Amsterdamse VvE’s krijgen daarnaast ook nog 1% rentekorting.

Het is een onderwerp waar we niet meer omheen kunnen: verduurzamen. Menig woningeigenaar denkt er over na en onderzoekt de opties. Voor woningeigenaren in een VvE is er een extra uitdaging. Zij zijn voor de meeste verbeteringen afhankelijk van hun buren. De VvE beslist over en betaalt voor veel verbeteringen aan het pand.

Lening

Verduurzamen kan hoge kosten met zich meebrengen. Als de VvE onvoldoende geld gespaard heeft, kan een lening uitkomst bieden. Het warmtefonds biedt de ‘VvE energiebespaarlening’ aan. De rentetarieven zijn verlaagd én de gemeente Amsterdam geeft 1% extra rentekorting. De lening is daardoor een stuk aantrekkelijker geworden.

Voor welke maatregelen?

De lening kan worden aangevraagd voor veel maatregelen. Bijvoorbeeld het isoleren van de gevel, het dak of de ramen, maar ook voor zonnepanelen, warmtepompen, CO2-gestuurde ventilatie en duurzame verlichting. Kijk op de website van het warmtefonds voor een overzicht van alle mogelijke maatregelen.

1% rentekorting voor Amsterdamse VvE’s

VvE’s in Amsterdam krijgen 1% korting op de rente. De gemeente wil op deze manier besparen van energie en investeren in verduurzamen extra aantrekkelijk maken.

Energiebesparen VvE

Artikel delen:

!WOON