!WOON doet mee aan de Nationale Klimaatweek 2023

18 oktober 2023

Van 30 oktober – 5 november vindt de 3e editie van de Nationale Klimaatweek plaats. Op veel plaatsen in het land worden activiteiten georganiseerd om aandacht voor slimmer energiegebruik en klimaatbewuster leven en werken te vragen. Samen maken we Nederland steeds duurzamer. Maar er moet nog veel gebeuren.

Om bewoners in Amsterdam te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, staat !WOON op lokale markten en organiseert !WOON in deze week workshops, webinars en activiteiten waar je aan kan deelnemen.

Kijk in de kalender wanneer wij een activiteit organiseren en doe mee!

WanneerWat
Dinsdag 31 oktober 19.30 – 20.30Webinar Aan de slag met een goed geïsoleerde huurwoning

Woon je in een slecht geïsoleerde huurwoning? Heb je een hoge energierekening? Dan kan je je verhuurder vragen om een aantal isolerende maatregelen.

De verhuurder moet meewerken aan een redelijk voorstel voor dubbel glas, dak-, gevel- of vloerisolatie. Als huurder betaal je een beperkte huurverhoging voor de woningverbetering. Die verdien je met de huidige energietarieven grotendeels terug met een lagere energierekening en je hebt veel meer comfort in je woning.

In het webinar krijg je praktische informatie:
Hoe je als huurder zelf de eerste stappen kan zetten voor betere woningisolatie en hoe !WOON je daarbij kan adviseren en ondersteunen.

Meer informatie en aanmelden.

Donderdag 2 november 19.30 – 21.00In het Claverhuis is de cursus VvE Aardgasvrij

De gemeente Amsterdam heeft allerlei plannen, ideeën en alternatieve warmtebronnen om van het gas te gaan.Wat betekent dat voor jou als Amsterdammer en lid van de VvE? Hoe kun je je voorbereiden op aardgasvrij wonen?

Meer informatie en aanmelden.

Donderdag 2 november 9.15 – 16.00Heb jij een groen en sociaal hart en op zoek naar duurzaam vrijwilligerswerk? Als Energiecoach ga je bij bewoners op bezoek en maakt mensen blij. Want met jouw adviezen kunnen ze energie en dus geld besparen!

!WOON geeft tijdens de Klimaatweek een training aan vrijwilligers die als Energiecoach aan de slag willen gaan in verschillende gemeenten in Noord-Holland.

Na een gedegen training kun je gelijk aan de slag. De uren zijn flexibel en je kunt deze zelf inplannen (vanaf 2 uur per week).

Locatie: 2e Boerhaavestraat 46.

Meer informatie en aanmelden.

Vrijdag 3 november – 19.30 – 21.30Energie Parade in de Pijp

Workshop energiebesparende maatregelen

In de Klimaatweek zal !WOON deelnemen aan de Energie Parade in Huis van de Wijk de Pijp. Het thema is ‘Gelijk aan de slag’. Op deze avond krijg je praktische informatie en tips, waarmee je gelijk aan de slag kan om je woning te isoleren. Maak een afspraak met de Energiecoach voor je woning voor energiebesparende tips, hoe maak je een extra voering in de gordijnen, hoe bevestig je radiatorfolie en nog veel meer.

!WOON geeft een workshop over hoe je energiebesparende maatregelen, zoals dubbelglas in je woning, bij je verhuurder voor elkaar krijgt.

De workshop wordt op 2 tijdstippen gegeven.

Meer informatie.

Zaterdag 4 november 12.00-17.00!WOON staat op de Duurzaamheidsmarkt in bij het stadsdeelkantoor in Oost (Oranje-Vrijstaatplein 2).

Kom en ga in gesprek met een van onze Energiecoaches hoe je huis te verduurzamen. Zie hoe eenvoudig en veilig inductie koken is en proef het resultaat tijdens de Kookworkshop Inductie koken en ervaar met een VR-bril het duurzaam wonen.

Zaterdag 4 november 11.00-17.00!WOON staat op de Energiemarkt Hoera! Energie in Amsterdam!  op de Ten Katemakt/ De Hallen in Oud-West.

De Energiecoaches geven voorlichting hoe je huis te verduurzamen en je kunt je opgeven voor een huisbezoek.

 

 

Artikel delen:

!WOON