Dubbel glas Edisonstraat [energie]

Aanleiding

Huurders van de Edisonstraat wilden dubbel glas en betere isolatie. De particuliere eigenaar van de woningen plaatst alleen dubbel glas in woningen die leeg komen. De zittende huurders bleven in de kou zitten. Dat vonden zij niet acceptabel.

Aanpak

Met hulp van het Project Energie en Woningverbetering (gestart via Wijksteunpunt Wonen Oost) kwamen er offertes, berekeningen van de redelijke huurverhoging en een onderbouwd voorstel aan de eigenaar/verhuurder. Deze ging daar, ook na vele goede gesprekken, niet op in. Uiteindelijk is het voorstel met steun van een advocaat via het Emil Blaauw Proceskostenfonds voorgelegd aan de Kantonrechter. We wisten vooraf dat de kans groot is dat die de eigenaar zal verplichten op het voorstel in te gaan. Dat is sinds enige jaren zo in de wet geregeld.

Stand van zaken

De eigenaar-verhuurder besloot nog voor de zitting het niet op de rechtszaak te laten aankomen. Na de nodige voorbereidingen is het dubbel glas geplaatst.

Meer informatie of ook aan de slag?

Andere Amsterdammers die ook gezamenlijk aan de slag willen om een vergelijkbaar voorstel aan hun verhuurder te doen, kunnen via e-mail contact opnemen met het Projectteam Energie en woningverbetering. Voor omwonenden van vergelijkbare blokken trekken we het plan bij wijze van spreken zo uit de la.

De Edisonstraat van het enkel glas af

Aan de slag met woningverbetering

 

 


Projectsoort:

Stadsdeel:

Verhuurder:

particuliere verhuurder

Adres/buurt:

Artikel delen:

!WOON