De regels voor huurverhoging in 2020

Op 1 juli gaan de meester huren omhoog. Als er een indexcijfer in uw contract staat (meestal inflatie, dit jaar naar verwachting 2,6%) dan geldt dat. Anders gelden de door het Rijk vastgestelde percentages. Die zijn nog niet definitief, maar naar verwachting komt de standaard huurverhoging in 2020 op 5,1%. De meeste particuliere eigenaren zullen dat ook vragen. Corporaties mogen dat ook vragen maar rekenen vaak een lager percentage, want de gemiddelde huur over hun bezit mag naar verwachting 3,6% stijgen in 2020. Wie meer verdient dan € 43.574 kan tot 6,6% verhoging krijgen. De maximale huurverhoging voor onzelfstandige woonruimte (kamers) is waarschijnlijk 4,1%.

Het voorstel van de verhuurder is niet altijd terecht. Bezwaar tegen een verhoging per 1 juli kan tot diezelfde datum. Controleer vooral ook de servicekosten, teveel betaald voorschot kunt u terugvragen.

Huurverhogingcheck 2020 – volgt in het voorjaar

Met de huurverhogingcheck (een aantal korte vragen) weet u in ± 5 minuten waar u aan toe bent. Deze check geldt alleen voor zelfstandige woonruimte. Hier ziet u nu nog de check voor 2019

!WOON