Uitzendingen Foute Boel over huisjesmelkers in Amsterdam

18 juli 2018

SBS6 besteedde in het programma Foute Boel aandacht aan huisjesmelkers. Presentator Jens Olde Kalter sprak met huurders die  gedupeerd werden en confronteerde die huisbaas vervolgens met alle aantijgingen. Veel huurders voelen zich geïntimideerd en durven uit angst om hun huis uitgezet te worden zelf geen actie te ondernemen. Door de krapte op de huizenmarkt hebben huisjesmelkers veel ruimte. Een aantal items gingen over Amsterdamse kwesties, zoals de uitzending over HiCondo, een wooncomplex in Zuidoost met ca. 350 studio’s. Wij schreven in 2016 over de problemen in dat tot woningen omgebouwde kantoorpand.  Dhr. Soner Sari, de man achter HiCondo, werd eerder al uitgeroepen tot ‘huisjesmelker van het jaar’. Jens Olde Kalter confronteert hem met de verhalen van zijn huurders.

De vierde en laatste aflevering ging ook over een Amsterdamse kwestie, hoe een verhuurder in de Pijp het leven van de huurster op de begane grond het leven zuur maakt. We schreven daarover in ons jaarverslag en maakten deze blog. Die laatste uitzending ging ook nog over een andere ‘huisjesmelker van het jaar’, Marcel van Hooijdonk. Hij probeerde nog tevergeefs de uitzending te voorkomen, maar de Rechtbank stelde SBS6 in het gelijk. De uitzending mocht dus doorgaan en is hier terug te zien.  Ook over Van Hooijdonk, die in Amsterdam ook enkele panden verhuurt, schreven wij al eerder berichten. In 2015 kwamen wij heb tegen bij de illegale verhuur van een tot studio’s verbouwd oud kantoor aan de Heathrowstraat. Omdat het illegaal was werden er 60 huurders op straat gezet: het pand werd gesloten door de gemeente. In 2016 beschreven we hoe veel meer huurders door Van Hooijdonk werden gedupeerd. Ook op dit moment ondersteunen we een groep huurders van Van Hooijdonk, die er nog steeds een potje van maakt.

Artikel delen:

!WOON