Bemiddelingsbureau Perfect Housing opgedoekt, toch geld terug

12 juni 2019

Ook als een bemiddelingsbureau niet meer bestaat is het soms mogelijk om bemiddelingskosten terug te vorderen. Dat blijkt uit een recent vonnis van de Rechtbank Amsterdam. Die bepaalde dat een persoon achter het opgeheven Perfect Housing € 1.663 aan een huurder moet terugbetalen. De huurder betaalde dit bedrag toen hij in maart 2013 via het bemiddelingsbureau een woning huurde.

Perfect Housing was lange tijd een grote speler op de markt van verhuurmakelaars. Ook stonden zij bekend als een bureau dat onterecht bemiddelingskosten bij huurders in rekening bracht, kosten die steeds meer huurders met succes wisten terug te vorderen.

Rechter: bestuurder Perfect Housing moet toch betalen

Het toenemende aantal claims is vermoedelijk de reden geweest dat Perfect Housing in juli 2015 ophield te bestaan. Het lijkt op een poging om te voorkomen dat huurders nog langer hun geld zouden terugvorderen. De rechter doorzag dit en bepaalde dat een bestuurder van Perfect Housing de bemiddelingskosten aan de huurder moet terugbetalen, vermeerderd met de rente vanaf de betalingsdatum plus de kosten van de procedure. In 2017 kreeg een huurder zijn aan Perfect Housing betaalde bemiddelingskosten al retour in een vergelijkbare procedure, het bedrijf liet het toen niet op een uitspraak van de rechter aankomen.

Geld tegoed? Neem contact met ons op

Dus heb jij ook bemiddelingskosten betaald aan Perfect Housing? Of aan een ander bemiddelingsbureau dat ‘ verdwenen’ is? Mail ons dan. Terugvorderen van een bedrijf dat niet meer bestaat lukt niet altijd, maar uit deze zaak blijkt dat het niet onmogelijk is.

Om verwarring te voorkomen; de website waarop Perfect Housing destijds huurwoningen aanbood bestaat nog steeds maar is inmiddels eigendom van een ander bedrijf. Deze website heeft dus niets te maken met het ‘oude’ Perfect Housing.

U kunt het vonnis hier lezen.


Uitleg terugvorderen bemiddelingskosten

Summary in English: there is a chance you can reclaim an agency fee, even if a Housing Agency doesn’t exist anymore.

How to reclaim unjust agency fees

Gerelateerde nieuwsberichten:

Na dagvaarden 3 BV’s toch bemiddelingskosten terug

Huurders winnen hoger beroep van woningbemiddelaar Global Housing

Woonbond 2015: “Bemiddelaars ontduiken terugvordering bemiddelingskosten”

Parool 2015: “Amsterdamse makelaars ontwijken vorderingen huurders”

Nu.nl 2016: “Huurder krijgt bemiddelingskosten terug ondanks opheffing makelaar”

Meer blogs over bemiddelingskosten

Artikel delen:

!WOON