Succesvolle Energie Informatiemarkt in de Boomsspijker

07 maart 2023

Op vrijdagmiddag 24 februari organiseerde !WOON in samenwerking met het Buurtteam Centrum, de gemeente Amsterdam en DOCK een geslaagde Energie Informatiemarkt. Zo’n 30 bewoners kwamen langs en kregen bruikbare tips om te besparen op de energierekening. Elke bezoeker kreeg een gratis spaarlamp mee naar huis. Ter plekke konden bewoners zich opgeven voor een bespaaradvies om maat van de Energiecoach.

Daarnaast adviseerden we huurders hoe ze hun verhuurder kunnen bewegen om de woning beter te isoleren. Eigenaar-bewoners werden geadviseerd over de speciale (subsidie)regelingen die er zijn en hoe je het overleg met de VvE aanpakt. De gemeente Amsterdam gaf ook informatie over speciale financiële regelingen als energietoeslag en bijzondere bijstand.

Het Buurtteam was aanwezig om hulp te bieden aan Amsterdammers die hun rekeningen niet meer kunnen betalen en daardoor kampen met betalingsachterstanden en schulden. Hoe eerder je erbij bent, hoe sneller er een oplossing kan worden gevonden.

Dank ook aan DOCK, die de Boomsspijker ter beschikking stelde en zorgde voor een welkome ontvangst met hapjes en drankjes.

Voor de deelnemende organisaties was het zinvol om de samenwerking te zoeken. Hoe beter we van elkaar weten wat voor regelingen en diensten er zijn, hoe beter we bewoners kunnen informeren en ondersteunen.

Mocht u de bijeenkomst gemist hebben, dan ziet u hieronder wat praktische linkjes:

Persoonlijk bespaaradvies door Energiecoach

Hoe krijg ik mijn verhuurder zover om mijn woning energiezuiniger te maken?

Toeslagen en regelingen voor Amsterdammers met minder geld

Betalingsproblemen bij hoge energierekeningen

Subsidieregelingen voor eigenaar-bewoners en overleg met de VvE

Het vergaderseizoen voor VvE’s is begonnen

Artikel delen:

!WOON