Stappenplan: Aan de slag met een goed geïsoleerde huurwoning

Woon je in een slecht geïsoleerde huurwoning?
Heb je een hoge energierekening?
Wil je meer comfort?

Vraag dan je verhuurder om maatregelen. De verhuurder moet van de wetgever meewerken aan een redelijk voorstel voor bijvoorbeeld isolatieglas, vloerisolatie en dakisolatie. Verhuurders weten dat slecht geïsoleerde woningen niet meer van deze tijd zijn, dus het verzoek komt niet als een verrassing. Onnodig gebruik van energie is immers slecht voor portemonnee en klimaat en we moeten heel snel van het Russische gas af.

Als huurder betaal je een beperkte huurverhoging. Je betaalt alleen voor de echte verbetering, niet voor onderhoud. De verhoging verdien je met de huidige energie tarieven makkelijk terug. Zie het onderstaande rekenvoorbeeld. Bovendien heb je veel meer comfort in je woning.

In dit stappenplan lees je hoe je zelf aan de slag kunt gaan om isolatieglas te krijgen. Je kunt ook andere wensen toevoegen. Wij kunnen helpen als de verhuurder niet reageert of niets doet. We bieden gratis ondersteuning aan Amsterdammers. We doen dat zo vriendelijk mogelijk, maar gaan zo nodig tot het afdwingen bij de rechter aan toe. We hebben al vele bewoners met succes geholpen.

Rekenvoorbeeld dubbel HR++ glas
Van enkel glas naar dubbel HR++ glas?
Per m2 dubbel glas bespaart u gemiddeld 23m2 gas per jaar
U krijgt bovendien veel meer comfort in de woning

Glasoppervlakte12m2
Kosten plaatsing HR++ glas€4.200
Huurverhoging €/maand€17,20
Energiebesparing €/maand€31,10 *

* gebaseerd op prijspeil €1,35 p/m3)

Stap 1

Je wilt een beter geïsoleerde woning, bijvoorbeeld dubbel HR++ glas in plaats van enkel glas. Stuur je verhuurder een schriftelijk verzoek voor betere isolatie. Kijk of je buren dezelfde wens hebben en of je samen kunt optrekken, dan kan je een gezamenlijk verzoek sturen.

zie hier de voorbeeldbrief 1 voor een gezamenlijk verzoek voor betere isolatie
zie hier de voorbeeldbrief 1 voor een individueel verzoek

De brief gaat alleen over isolatieglas, dat is het makkelijkst te regelen. Wil je ook vloer- of dakisolatie of vervanging van een oude CV ketel met slecht rendement? Voeg dat dan zelf toe.

Hopelijk wil de verhuurder direct met je overleggen over de plaatsing van dubbel glas.
Wacht 2 weken of er een reactie komt, ga dan – zo nodig – naar stap 2.

Advies nodig? !WOON denkt graag met je mee. www.wooninfo.nl | 020 5230 130

Stap 2

Wil de verhuurder niet met je overleggen of reageert hij helemaal niet?
Stuur dan een meer concreet voorstel aan de verhuurder. We hebben een rekentool gemaakt die een indicatie geeft van de huurverhoging voor aanbrengen van isolatieglas. De kosten voor de investering voor het glas zijn gebaseerd op onze ervaring met offertes en uitgevoerde projecten. De berekening van de huurverhoging per maand gebeurt met de rekenmethode die de Huurcommissie toepast. Soms wil een verhuurder ook de kosten voor nieuwe kozijnen meerekenen, maar vervangen van kozijnen is onderhoud dat voor de verhuurder is. Daarvoor betaalt een huurder al via de huurprijs.

Wie niet vaak werkt met oppervlakte: reken per raam lengte x breedte uit. Doe dat x het aantal even grote ramen.
Bij voorbeeld 6 ramen (voor en achter) van 0,9 meter breed x 1 m hoog = 6 x 0,9 = 5,4 m2.
Plus 6 bovenramen van 0,5 x 0,9 m = 6 x 0,45 = 2,7 m2.
Totaal 5,4 + 2,7 = 8,1 vierkante meter glas.

Dan zie je de huurverhoging die je ongeveer krijgt op basis van de rekenmethode van de Huurcommissie.

Wanneer de CV-ketel 10 jaar of ouder is, kan je om vervanging vragen. De eventuele redelijke huurverhoging hangt af van de leeftijd van de huidige CV-ketel. Het bouwjaar is meestal te achterhalen via het type-plaatje op de ketel.

Is de huidige ketel 15 jaar of ouder? Dan is deze economisch afgeschreven en geldt de vervanging als regulier onderhoud. In de meeste gevallen is een huurverhoging niet redelijk.

Is de ketel tussen 10 en 15 jaar oud? Dan is er nog een beperkte restwaarde van de huidige ketel. In deze situatie is een huurverhoging tussen € 5 en € 15 per maand redelijk.

Stuur een schriftelijk voorstel met het berekende bedrag huurverhoging aan de verhuurder. Geef de verhuurder tenminste twee weken om het voorstel te reageren. Hoor je niets of krijg je een afwijzing, of wil de verhuurder praten? Neem in alle gevallen contact op met !WOON. Wij ondersteunen je met de volgende stappen.

zie hier de voorbeeldbrief herinnering voor een gezamenlijk verzoek voor betere isolatie
zie hier de voorbeeldbrief herinnering voor een individueel verzoek

Stap 3

Leveren stap 1 en 2 niets op en woon je in Amsterdam? Neem dan contact met ons op. We zullen de verhuurder nog eens herinneren – soms helpt dat. Anders kijken we samen met je of we een offerte aanvragen voor de verbeteringen, zodat we daarmee een heel concreet voorstel kunnen doen.

Komt de verhuurder dan nog niet in actie? Dan overleggen we met je over de volgende stap: een verzoekschrift bij de Kantonrechter om de energiebesparende voorzieningen af te dwingen. Het Emil Blaauw Proceskostenfonds kan garant staan voor de kosten van een dergelijke procedure, waardoor je als huurder kunt procederen zonder kostenrisico.

De verhuurders laten het bijna nooit op een rechtszaak aankomen. Ze weten dat ze die verliezen. Dus deze juridische druk kan genoeg zijn om je aan meer comfort en een lagere energierekening te helpen.

Neem contact met ons op

Vragen?
Bel !WOON op 020 5230130 of ga langs bij een spreekuur in je buurt zie contact op wooninfo.nl

 

Artikel delen:

!WOON