Dubbelglas succes in de Westerstraat en Deurloostraat

30 oktober 2023

Huurders in de Westerstraat en Deurloostraat boekten succes bij het krijgen van isolatieglas in hun woningen. Zo gaat de energierekening voor deze huurders naar beneden en neemt het comfort in de woningen flink toe. Er was wel hulp en advies van !WOON nodig voordat de verhuurders akkoord waren.

Dertien woningen aan de Deurloostraat hebben nog enkel glas in de achtergevel. De huurders wilden graag dubbelglas. De particuliere verhuurder was hier in eerste instantie niet zo happig op. Met hulp van !WOON vroegen de huurders een offerte voor dubbelglas aan, gevolgd door een redelijk voorstel voor een passende huurverhoging aan de verhuurder. Die ging uiteindelijk toch akkoord. Het isolatieglas in de achtergevel van de woningen wordt voorjaar 2024 geplaatst tegen een huurverhoging van iets meer dan €10 per maand.

Ook twee huurders in de Westerstraat vroegen in het voorjaar van 2022 aan hun particuliere verhuurder om dubbelglas. De verhuurder stuurde al snel een glaszetter langs voor een offerte, maar daarna bleef het stil. Een brief van !WOON hielp. Na een verwijzing naar artikel 7:243 uit het Burgerlijk Wetboek, over het recht van huurders om betere isolatie af te dwingen, lag er binnen een week alsnog een voorstel bij de huurders op de mat. In het voorjaar van 2023 is het isolatieglas geplaatst. Voor alle zekerheid lieten de huurders de afgesproken huurverhoging nog checken door de Huurcommissie. Deze procedure wees uit dat de verhoging in redelijke verhouding staat tot de plaatsing van dubbelglas.

Heeft jouw huis nog geen dubbelglas? Ga aan de slag met het stappenplan van Stichting !WOON (klik hier) of neem contact op met een van onze medewerkers voor meer informatie! Ook is er een webinar op 31 oktober dat je kunt volgen. Meld je aan via deze link.

Webinar Aan de slag met een goed geïsoleerde huurwoning

Artikel delen:

!WOON