Nieuwe website voor buurtplatformen binnenkort online

31 oktober 2023

Samen met verschillende buurtplatformen uit Amsterdam is team Sterke Buurten druk bezig met het vormgeven en opzetten van een online kennisbank. Met deze kennisbank kunnen buurtplatformen informatie ophalen en delen. Denk aan basiskennis als: waar vind ik nieuwe vrijwilligers? Hoe regel ik de administratie? Maar ook kennis over het buurtplatformrecht is hierop te vinden.

Alle informatie op 1 centrale plek

De kennisbank is een onestopshop voor het vinden van informatie voor buurtplatforms. Het afstruinen van verschillende websites voor informatie, is hierdoor niet meer nodig. Met de kennisbank zorgen we ervoor dat alle relevante informatie voor Amsterdamse buurtplatformen en andere bewonersgroepen op één centrale plek terug te vinden is.

De website laat ook in een oogopslag zien welke bewonersgroepen actief zijn op het gebied van wonen en leefomgeving in de stad. Bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, kunnen zo makkelijk contact opnemen met het platform in hun buurt/stadsdeel. Bewonersplatformen onderling kunnen door de kennisbank makkelijker met elkaar in contact treden en van elkaar leren. Met deze service hoeft niet elke groep het wiel opnieuw uit te vinden en worden de geleerde lessen geborgd en gedeeld.

Eind 2023 gaat de website live

Momenteel is het team druk bezig met de laatste fase van het opzetten van de kennisbank. We verwachten dat de kennisbank eind 2023 operationeel zal zijn. Zodra de kennisbank online staat zullen wij de link via de website en social media delen.

Buurtplatformrecht: het recht om je te organiseren

Artikel delen:

!WOON