Change= weg uit Nieuw-West – Einde van een tijdperk

19 juni 2024

Vandaag verdween het felgekleurde Change= logo van het pand op het August Allebéplein in Amsterdam Nieuw-West. Daarmee komt een eind aan een tijdperk van slecht beheer, veel klachten en veel te hoge kosten voor huurders. Sinds 1 juni is het beheer van het pand volledig in handen van een andere partij en Change= verdwijnt uit beeld. Eigenaar PEC Persimmon, dochterfirma van grote vastgoedbeheerder CBRE, was helemaal klaar met het gedoe. Daarmee is de kraan dicht gedraaid.  Nu de puinhoop nog opruimen, want veel huurders hebben nog veel geld tegoed.

Over de afrekening van kosten in de afgelopen 7 jaar loopt nog een kluwen aan procedures. Change= presteert het om tegen uitspraken van de Huurcommissie via gerechtshof tot aan de Hoge Raad in beroep te gaan. Toch trekt ook hier de mist langzaam maar zeker op. Met de eigenaar zijn vergevorderde gesprekken om de afrekening van de afgelopen vijf jaar bij te stellen voor alle bewoners. Change= werkt niet mee en voert alleen maar procedures. Niet alleen tegen de huurders, ook tegen de eigenaar. De beroepszaken vertragen wel, maar kunnen de huurders niet afhouden van hun recht op teruggave van wat ze teveel betaald hebben. Wij van !WOON helpen ze, zoals we al vele jaren doen. Net zolang tot de problemen zijn opgelost.

Hulp nodig bij het oplossen van problemen rond huur, gebrekkig onderhoud, servicekosten en meer? Neem contact met ons op als je in Amsterdam, Amstelveen, Aalsmeer, Diemen, Haarlem of Zaanstad woont.

Change= gevloerd

Grote klapper voor huurders – Change= verliest weer

Kantonrechter: servicekosten Change= veel te hoog

Change= verliest kort geding tegen Stichting WOON

Artikel delen:

!WOON