Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) hoort minimaal één keer per jaar te vergaderen. Vaker mag, minder niet. Toch komt het in de praktijk voor dat (kleine) VvE’s veel informeel regelen. De zogenaamde trappenhuisvergadering. Is zo’n informeel besluit eigenlijk ook geldig? En hoe zorgt u ervoor dat uw VvE op de juiste manier belangrijke beslissingen neemt?
Tijdens de cursus over de vergadering van eigenaren vertellen we welke regels er gelden als de VvE vergadert. Hoe nemen jullie samen een beslissing over de begroting, over een opname uit het reservefonds of over onderhoud? Wie mag er allemaal stemmen? Wat is het verschil tussen een volstrekte meerderheid een een gekwalificeerde meerderheid? Hoe gaat u om met een volmacht en onthouding van stemmen? Allemaal vragen waar u tijdens de cursus antwoord op krijgt.
Na de cursus weet u:
- Hoe u een vergadering organiseert
- Waar staat hoeveel stemmen iedere eigenaar kan uitbrengen
- Welke soort besluiten er zijn
- Welke regels er gelden over volmachten, de presentielijst en stemonthoudingen
- Wat u kunt doen als u het niet eens bent met de beslissing van de vergadering
Digitaal of fysiek?
Het is nog niet bekend of deze cursus fysiek op locatie of als webinar wordt aangeboden. In de zomer wordt dit bekend gemaakt.
Cursus gemist?
In 2023 wordt deze cursus niet meer georganiseerd. In 2024 organiseren we de cursus opnieuw. Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste onze cursusplanning voor 2024.
Artikel delen: