Cursus/Webinar VvE: Vergaderen (november 2023)

> Ga direct naar aanmelden

Iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) hoort minimaal één keer per jaar te vergaderen. Vaker mag, minder niet. Toch komt het in de praktijk voor dat (kleine) VvE’s veel informeel regelen. De zogenaamde trappenhuisvergadering. Is zo’n informeel besluit eigenlijk ook geldig? En hoe zorgt u ervoor dat uw VvE op de juiste manier belangrijke beslissingen neemt?

Tijdens de cursus over de vergadering van eigenaren vertellen we welke regels er gelden als de VvE vergadert. Hoe nemen jullie samen een beslissing over de begroting, over een opname uit het reservefonds of over onderhoud? Wie mag er allemaal stemmen? Wat is het verschil tussen een volstrekte meerderheid een een gekwalificeerde meerderheid? Hoe gaat u om met een volmacht en onthouding van stemmen? Allemaal vragen waar u tijdens de cursus antwoord op krijgt.

Na de cursus weet u:

  • Hoe u een vergadering organiseert
  • Waar staat hoeveel stemmen iedere eigenaar kan uitbrengen
  • Welke soort besluiten er zijn
  • Welke regels er gelden over volmachten, de presentielijst en stemonthoudingen
  • Wat u kunt doen als u het niet eens bent met de beslissing van de vergadering

Digitaal of fysiek?

Het is nog niet bekend of deze cursus fysiek op locatie of als webinar wordt aangeboden. In de zomer wordt dit bekend gemaakt.

Cursus gemist?

In 2023 wordt deze cursus niet meer georganiseerd. In 2024 organiseren we de cursus opnieuw. Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang als eerste onze cursusplanning voor 2024.

Categorie


Aanmelden

Wilt u meerdere deelnemers aanmelden? Druk dan na het versturen van de aanmelding op F5 en vul het formulier nogmaals in voor de overige deelnemers.

Bij het aanmelden voor deze cursus geeft u tevens toestemming om automatisch aangemeld te worden voor onze VvE nieuwsbrief. De nieuwsbrief verschijnt ieder kwartaal en u kunt zich ook weer gemakkelijk afmelden.


Datum en tijdstip

30 nov 2023 - 19:30-21:00

Kaart niet beschikbaar

Artikel delen:

!WOON