Bewoners verontrust over lood in drinkwater

Loden waterleiding? Laten vervangen!

12 december 2019

In deze video ziet u bewoners van de Kramatweg in Oost die ongerust zijn over lood in hun drinkwater. Loden leidingen zijn ongezond en kunnen vrij makkelijk vervangen worden. Dit is een taak voor de verhuurder. Verhuurder Rappange is op de hoogte van het probleem, maar onderneemt nog geen actie om de leidingen te vervangen. Om hun woorden kracht bij te zetten, lieten de bewoners vandaag water monsters nemen door een erkend bedrijf. !WOON ondersteunt de bewoners bij hun communicatie met de verhuurder en de verder te nemen stappen. Vermoedt u loden leidingen in uw woning? Kijk op wooninfo.nl/lood welke stappen u kunt ondernemen. Lees verder onder de video.

 

Hoe herkent u lood?

1. Lood is buigbaar en bobbelig (koper is recht en hard)
2. Je hoort een dof geluid als je er op klopt (koper is hoger van toon)
3. Lood is grijs (en vaak wit geschilderd), als je met een lepel of mesje krast zie je zilverkleurig metaal. Koper is geel-rood.
 

 
Loden leidingen gezien in uw woning of wooncomplex? Verzoek uw verhuurder om vervanging. Wordt uw verzoek niet ingewilligd, kom dan naar !WOON voor kosteloos advies en ondersteuning. Loden leidingen komen voor in huizen die gebouwd zijn voor 1960, zowel bij woningcorporaties als bij particuliere eigenaren. Het komt ook voor in gesplitste en verkochte woningen.

Dank u voor het kijken naar deze video van !WOON. Abonneer u op ons kanaal om geen video’s meer te missen!

Artikel delen:

!WOON