Kamer van 7 m2 zonder daglicht voor €715

Kamer zonder ramen voor € 715

02 december 2019

Samira zag op Facebook een bericht over een kamer die te huur stond. Op de foto’s zag het er leuk uit maar bij de bezichtiging bleek de kamer van 7 vierkante meter geen ramen te hebben. Voor de advertentie op Facebook had de verhuurster een foto van een van de slaapkamers gebruikt die voor Samira helemaal niet toegankelijk zou zijn. Omdat Samira met hoge nood woonruimte nodig had accepteerde ze toch maar. Ze betaalde €715 per maand inclusief servicekosten.

Na vier maanden vertrok ze toch, niet alleen het gebrek aan uitzicht en ventilatie maar ook de omgang met de verhuurster die in het zelfde huis woonde begon tegen te staan.  Samira vroeg !WOON of een kamer zonder ramen en ventilatie eigenlijk wel verhuurd mag worden voor dit bedrag. Uit een puntentelling bleek dat deze kamer maximaal  €163 waard is.

Ze zou een procedure bij de Huurcommissie kunnen beginnen maar een uitspraak valt dan na ongeveer 9 maanden pas te verwachten. Misschien konden ze er onderling uitkomen. Samira stuurde een voorstel om eens te praten naar haar voormalige verhuurster. Deze blokkeerde haar op Whatsapp.

Samira gaat nu alsnog naar de Huurcommissie. Het zal een beetje geduld vergen maar in de loop van volgend jaar zal de Huurcommissie als het goed is bepalen dat ze iets meer dan €2000 van de verhuurster terug moet krijgen.

Artikel delen:

!WOON