Binnen 5 jaar 2000 nieuwe ouderenwoningen

08 juli 2020

Amsterdam krijgt de komende jaren 2000 nieuwe woningen voor ouderen. Deze zijn bedoeld voor 55-plussers die al een woning in Amsterdam hebben. De helft van deze ‘geclusterde’ woningen komt in de sociale huur. Er komen minimaal vijf zelfstandige woningen dicht bij elkaar, mét een gemeenschappelijke ruimte. Dat biedt meer mogelijkheden om naar elkaar om te zien, voor gezelligheid en onderlinge hulp. De gemeente wil op tien locaties grond beschikbaar stellen op basis van het beste plan. Op 1 juli tekenden op initiatief van wethouder Ivens een aantal woningcorporaties, ontwikkelaars, investeerders, zorgpartijen en woongemeenschappen een intentieverklaring.

Namens !WOON was directeur Jacqueline van Loon een van de mede ondertekenaars. “We zijn betrokken door onze deelname aan de coalitie ouderenhuisvesting. Daarin zitten de gemeente, de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties en zorgpartijen. Het doel is om meer structurele oplossingen te realiseren waardoor ouderen langer prettig en zelfstandig kunnen blijven wonen. Door het convenant komt er meer aandacht voor andere woonvormen, zoals wooncoöperaties. Ook is er meer aandacht voor andere leefstijlen, en voor de groeiende groep migrantenouderen. Door het nieuwe aanbod kunnen onze wooncoaches mensen straks hopelijk nog beter helpen bij het vinden van geschikte woningen.”

Parool: Amsterdam gaat 2000 woningen voor ouderen bouwen

Parool: Seniorenflat nieuwe stijl: de Akropolistoren op Zeeburgereiland

Wooncoach voor senioren

Artikel delen:

!WOON

Woont u niet in Amsterdam, Amstelveen of Haarlem en bent u lid van de Woonbond, dan kunt u terecht bij de Woonbond Huurderslijn.Sluit