Jaarverslag 2019: voor en met bewoners

16 juli 2020

“Wat goed, jullie zijn er echt voor de bewoners!” Meer dan eens hoorden we deze opmerking afgelopen jaar. Bewoners geven een hoog cijfer voor onze hulp. Natuurlijk zijn we vaak beperkt door de wettelijke mogelijkheden, maar waar we kunnen helpen we bewoners graag en goed. Een overzicht van werk en resultaten vindt u in ons jaarverslag over 2019.

“Jullie zijn er echt voor de bewoners”

Veel mensenvinden niet makkelijk hun weg als het om wonen gaat. Zij lopen tegen tal van zaken aan: het vinden van huisvesting, problemen met huurcontract of huisbaas, de aanpak van achterstallig onderhoud of afrekening van servicekosten. Hoe maak je samen met je buren een plan om de woningen te verduurzamen, hoe zet je een wooncoöperatie op, hoe activeer je de VvE of hoe kun je meepraten over aardgasvrij maken van de wijk?  Voor al dit soort vragen is er één instantie waar je altijd terecht kan voor hulp, ondersteuning en deskundig advies. Dus ja, !WOON is er inderdaad voor de bewoners; we zijn laagdrempelig en goed bereikbaar. Er zijn spreekuren in heel Amsterdam en in Amstelveen en Haarlem voor wie persoonlijk advies wil. Onze informatieve website geeft veel antwoorden. Die wordt dan ook vaak geraadpleegd.

‘Wat doen jullie toch veel!’

“Wat doen jullie toch veel!” is een ander veel gehoord compliment. Dit verslag over 2019 geeft een indruk wat we in 2019 deden en wat het resultaat daarvan is. We zijn trots op het hoge cijfer dat  bewoners ons in de ‘klanttevredenheidsmeting’ gaven. Onze ruim 100 professionals en 150 vrijwilligers hebben zich ook in 2019 weer met hart en ziel ingezet voor de bewoners in Amsterdam en de regio.

Op het moment van schrijven zitten we nog midden in de corona crisis, maar onze medewerkers staan nog steeds paraat om de mensen per telefoon, mail en via webinars met hun vragen te helpen. En ook persoonlijk – zij het op gepaste afstand – tijdens de spreekuren en bij huisbezoeken. Ook de vergaderingen met bewonerscommissies en buurtorganisaties vinden gewoon doorgang, meestal digitaal en soms in de buitenlucht. Nu mensen wegens corona meer thuis zijn, wordt des te meer duidelijk hoe belangrijk een goede woonsituatie is.

Wij zijn daarom blij dat we in 2019 weer een bijdrage hebben kunnen leveren aan het verbeteren van de woonsituatie van veel mensen in de stad en de regio. Dat doen we natuurlijk niet alleen; samen met de corporaties, gemeenten, andere instanties en actieve bewonersorganisaties hebben wij ons ingezet om het woonklimaat voor veel bewoners een beetje duurzamer, betaalbaarder en prettiger te maken. En daar gaan we in 2020 graag samen mee verder!

Het jaarverslag !WOON over 2019 is hier te lezen als pdf

Artikel delen:

!WOON

Woont u niet in Amsterdam, Amstelveen of Haarlem en bent u lid van de Woonbond, dan kunt u terecht bij de Woonbond Huurderslijn.Sluit