Amsterdam krijgt een jongerenpanel en een Woontop

29 oktober 2020

Je bent jong en je wilt wat. Wonen in Amsterdam bijvoorbeeld. !WOON staat dichtbij de jongeren en is in samenwerking met de Key, gemeente Amsterdam en de TU Delft een prachtig project gestart genaamd UPLIFT. Binnen dit project staan de jongeren centraal. Samen denken we na over het huidige en toekomstige huisvestingsbeleid in Amsterdam.

Tijdens de interactieve online Woontop Jongerenhuisvesting gaan we in gesprek met de jongeren over de toekomst van jongerenhuisvesting. We spreken ook met woningmarktprofessionals. Wat zijn de grootste knelpunten, wat zijn mogelijke oplossingen en hoe kunnen we jongeren beter betrekken bij de totstandkoming van het woonbeleid? Praat mee op donderdagavond 12 november, vanaf 20.30.

Wethouder Wonen en Bouwen Laurens Ivens leidt de avond in. Daarna behandelen jongeren de verschillende thema’s.  Zij gaan met elkaar en met beleidsmedewerkers en andere professionals in gesprek over problemen en oplossingen op dit onderwerp. Ook kunnen jongeren vanuit huis meedoen met de discussie, vragen stellen en reageren op stellingen. !WOON medewerkers Hanna Smit en Gert Jan Bakker gaan in gesprek met jongeren over huurrechten, woonconcepten en het nieuwe woonruimte verdeelsysteem. Wat zijn de grootste knelpunten, wat zijn mogelijke oplossingen en hoe kunnen we jongeren beter betrekken bij de totstandkoming van het woonbeleid?

Kick-off Jongerenpanel

Tevens vindt de kick-off plaats van het Jongerenpanel. Dit panel adviseert de komende jaren gevraagd en ongevraagd over de kansen voor jongeren op de Amsterdamse woningmarkt. Jongeren kunnen zich aansluiten bij het panel om de komende tijd verder te praten over het versterken van hun positie.

Voor meer informatie over de Woontop en het programma, klik op deze link.

Jongerenpanel: jouw mening telt – UPLIFT

Artikel delen:

!WOON