Online overleg met bewoners en verhuurder

15 april 2020

!WOON ondersteunt diverse bewonerscommissies. Eén van deze commissies betreft een complex met veel achterstallig onderhoud. Voor de Corona crisis is er een woonwensenonderzoek gehouden waaruit bleek dat de bewoners graag zien dat er gesloopt wordt. In het verleden is dit ook al eens uitgesteld. De commissie zag het niet zitten weer vertraging op te lopen, ook niet door Corona!

Gelukkig kon er een online overleg plaatsvinden met vijf leden van de bewonerscommissie, de verhuurder en de ondersteuner van !WOON. Hoewel soms het beeld wegviel en er heel af en toe vertraging zat in het geluid, ging het wonderwel goed. Van de spelende kinderen hebben de anderen weinig las, als je de microfoon maar uitzet als je niet spreekt. Bij een deelnemer bleef het geluid weg, maar die chatte wel vrolijk mee. Spontaan ging een hand de lucht in voor de camera als je wat te melden had. Uiteindelijk was het een zeer vruchtbaar overleg waarin een aantal pijnpunten goed zijn besproken.

Gelet op de situatie waarin deze bewoners zitten, is het heel fijn dat dit soort overleggen doorgang kunnen vinden. Het vereist meer discipline, geduld en een volle batterij of een aansluiting op het net is ook wel handig (twee leden moesten op het eind afhaken vanwege een lege batterij), maar je kan verder met en voor elkaar.

Artikel delen:

!WOON