Dubbelglas voor 44 huurders in Amsterdam West

PEW project Rombout Hogerbeetsstraat

13 juli 2020

44 huurders in de Rombout Hogerbeetstraat hebben eindelijk dubbelglas. Na drie lange jaren stemde hun verhuurder in met hun voorstel tot woningverbetering. Ze zijn erg blij, want voorheen hadden zij met enkelglas hoge stookkosten en veel geluidsoverlast van de straatzijde.

Hr++ dubbelglas via een kort geding

Tijdens de gesprekken met de eigenaar werden de woningen verkocht aan een andere particuliere verhuurder. Ook de gesprekken met de nieuwe eigenaar liepen jammer genoeg op niets uit. Daarom is met hulp van het Emil Blaauw Proceskostenfonds een procedure aangespannen om Hr++ dubbelglas af te dwingen. De zitting was in augustus 2019 en als vervolg besloot de verhuurder toch in ruil voor een redelijke huurverhoging Hr++ dubbelglas te plaatsen. Eerder schreven wij al een artikel over  andere succesvolle isolatieprojecten bij huurwoningen.

Dubbelglas op begane grond voelt ook veiliger

Een van de bewoners liet !WOON weten: “Afgelopen tijd zijn de glaszetters bezig geweest. De woningen werden één voor één aangepakt. Per woning duurden de werkzaamheden 2 dagen. De bouwvakkers waren erg vriendelijk. Ik merk direct dat mijn woning beter geïsoleerd is. Ik voel mij ook een stuk veiliger op de begane grond met dubbelglas ramen in plaat van enkelglas. Het hele traject duurde lang (3 jaar bij elkaar), maar dit was het zeker waard! Ik ben heel blij met de ondersteuning van !WOON!”

Uw wooncomplex verduurzamen?

Wilt u samen met andere bewoners uw verhuurder voorstellen om de woningen beter te isoleren? !WOON biedt informatie en ondersteuning aan Amsterdamse huurders. Download het handige stappenplan om uw woning te verbeteren of neem direct contact op.

Stappenplan isolatie: hoe krijg ik dubbelglas en meer?

 

 

Artikel delen:

!WOON

Woont u niet in Amsterdam, Amstelveen of Haarlem en bent u lid van de Woonbond, dan kunt u terecht bij de Woonbond Huurderslijn.Sluit