Succes met dubbelglas in monumentaal huurcomplex

09 maart 2021

Als het buiten koud is, heb je dubbelglas nodig om je woning warm te houden. Voor bewoners van monumentale panden zijn er echter allerlei voorschriften die dat bemoeilijken. Huurder Peter Sluyters onderzocht hoe je toch kan voldoen aan de eisen van de welstandscommissie en ging in gesprek met de woningcorporatie. !WOON ondersteunde hem hierbij en uiteindelijk werd zijn voorstel geaccepteerd. Hij betaalt een redelijke huurverhoging om het dubbelglas te financieren. Daar krijgt hij comfort, warmte, geluidsisolatie en besparing op de energierekening voor terug.

Inmiddels heeft Peter bij wijze van proef voorzetkozijnen in zijn woning. Nu kunnen andere huurders bij Peter komen kijken of deze oplossing ook iets voor hen is. Monumentaal complex De Dageraad in de Pijp heeft ruim 350 woningen. Peter geeft ons in deze video een kijkje in zijn woning en vertelt over zijn bevindingen. Hij is blij met de constructieve hulp van !WOON en de opstelling van verhuurder De Alliantie.

!WOON vraagt met campagnes aandacht voor het plaatsen van dubbelglas. Nog bijna 100.000 panden in Amsterdam hebben nog enkelglas. Wil jij ook dubbelglas in uw woning? Kijk dan op deze pagina of neem contact met ons op.

Artikel delen:

!WOON