Steunpunt Wonen Diemen bestaat 1 jaar!

Opening steunpunt Diemen door wethouder Marian Everhardt.

20 september 2023

Vorig jaar september werd het Steunpunt Wonen Diemen feestelijk geopend door wethouder Marian Everhardt. Na 1 jaar blijken de huurders van Diemen het steunpunt goed te vinden. In totaal hebben 334 unieke bewoners contact gezocht met het steunpunt.

Het Steunpunt geeft huurders in Diemen informatie, advies en ondersteuning bij vragen over o.a. huurprijs, onderhoud, servicekosten, woningtoewijzing en (onder)huurcontracten. Huisbezoek bij ernstige gebreken, het aanschrijven van de verhuurder en het indienen van en begeleiden bij een procedure bij de Huurcommissie behoort ook bij de dienstverlening

Vragen over huurprijs en servicekosten

De meeste vragen gaan over de huurprijs en de bijkomende kosten, zoals servicekosten en onderhoud. Onduidelijkheid over de servicekosten was ook het geval bij de bewoners van het complex OurCampus in Diemen Holland Park. Zij vroegen het steunpunt om advies. Een geschil over de afrekening van de servicekosten speelde al enige tijd tussen de verhuurder en de bewonerscommissie. Daarbij gaat het over de afrekening van servicekosten van bijvoorbeeld de meubilering, sportfaciliteiten of de extra servicekosten voor de tweede bewoner. Een groot aantal huurders is hiervoor een procedure bij de huurcommissie gestart.

Bespaar met dubbelglas

Nu de dagen weer korter en kouder beginnen te worden, zal het niet lang meer duren voordat de verwarming aangezet zal worden. Met een geïsoleerd huis kun je op de energierekening besparen, daarom zal het Steunpunt komend seizoen dubbelglas actief onder de aandacht bij de bewoners brengen.

Informatie en contact

Heeft u vragen of wilt u langskomen op het spreekuur? Neem contact op met het Steunpunt.
E-mail : diemen@wooninfo.nl of bel: 020 5230150.

Artikel delen:

!WOON