Wooncoöperatie de Nieuwe Meent gaat bouwen!

Een beeld impressie van de plannen van de Nieuwe Meent

25 september 2023

Na jaren hard werken en spannende momenten is er dan eindelijk groen licht voor wooncoöperatie de Nieuwe Meent. De financiering voor de bouw is eindelijk rond! Dit najaar kan er gestart worden met de bouw van 40 sociale huurwoningen voor 55 bewoners. Het pand huist naast zelfstandige woningen en collectieve voorzieningen, ook een aantal onzelfstandige appartementen in een woongroep De Nieuwe Meent komt bij station Science Park in Amsterdam Oost.

“Dat de coöperatie eruit is gekomen heeft onlosmakelijk te maken met doorzettingsvermogen van niet alleen de initiatiefnemers zelf, maar ook van de gemeente en hypotheekverstrekker Rabobank”, aldus Lauri Schippers, één van de initiatiefnemers van de Nieuwe Meent in Het Parool. “Het duurde allemaal lang en we hebben veel teleurstellingen gekend, maar de wil was er bij alle partijen.”

Blijvend betaalbare huurwoningen

De Nieuwe Meent was, naast de Warren waarvan het pand op 21 april j.l. feestelijk geopend werd één van de pilots die in het kader van het Actieplan Wooncoöperaties Amsterdam plannen mochten gaan uitwerken voor een kavel in de stad. Zowel bij het Actieplan als bij de planvorming van De Warren en de Nieuwe Meent heeft !WOON advies gegeven.

Dat de Nieuwe Meent er nu komt is goed nieuws voor de coöperatieve beweging in Amsterdam. Het laat zien dat de wooncoöperatie zelfs in bouwcrisistijd tot bouwen over kan gaan en dat de gemeente Amsterdam haar eigen beleid serieus neemt door voor de stad blijvend betaalbare huurwoningen en collectieve voorzieningen mogelijk te maken.

De belangen van bewoners staan bij !WOON voorop. We zijn dan ook zeer verheugd dat de vasthoudendheid van de leden van de Nieuwe Meent beloond gaat worden met hun eigen gebouw en de stad daarmee straks een innovatief wooncomplex erbij heeft waar huurders zelf aan het roer staan.

Handboek wooncoöperaties Amsterdam

Artikel delen:

!WOON