Aanvechten tijdelijkheid van voorloper jongerencontract mislukt
Opnieuw zoeken:
Samenvatting
Sedert 28 februari 2012 huurt B de woning op basis van een zogenaamd jongerencontract. Dit in het kader van het toenmalige experiment jongerenhuisvesting. Volgens het contract eindigt de huur een half jaar, nadat huurder 26 is geworden. In zijn geval is de einddatum van het huurcontract 30 september 2015. In juni 2015 wijst verhuurder huurder schriftelijk op de naderende einddatum van het contract en op de noodzaak tijdig voor andere woonruimte te zorgen, hetgeen huurder niet lukt. Verhuurder zegt uiteindelijk in februari 2016 de huur op tegen 29 februari 2016. In april 2016 gaat verhuurder over tot dagvaarding tot ontruiming wegens huur naar zijn aard van korte duur resp. campuscontract dan wel beroep op huurbescherming in strijd met redelijkheid en billijkheid c.q. wegens dringend eigen gebruik. De kantonrechter wijst in juni 2017 de gevorderde ontruiming af. Tegen deze uitspraak gaat verhuurder in hoger beroep.
Het Hof vindt dat huurder misbruik maakt van zijn recht en grijpt naar ‘gebruik naar zijn aard van korte duur’. Huurder kende de bedoelingen van het Amsterdamse experiment. Het Hof vindt dat hij niet breed (ver) genoeg zoekt naar een andere woning en dat hij er nu al 6,5 jaar woont. Hij moet plaats maken voor een jongere en er volgt een forse kostenveroordeling.
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.
Artikel delen: