Herstel elektrabuizen

Kenmerk: CV 07-105
Datum uitspraak: 6 juni 2007
Rechter: C. von Meyenfeldt
Instantie: Sector Kanton
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Na verbouwing en vernieuwing van de elektradraden lopen deze nog zichtbaar door de woning. Herstel naar oude en gangbare staat wordt ge‰ist

Samenvatting

De huurder eist dat de verhuurder de elektraleidingen hersteld naar de oude en gangbare staat. De situatie is al sinds 2005. Op straffe van een dwangsom van 25.000, – euro wordt ge‰ist dat de leidingen en muren worden hersteld door de verhuurder.

De verhuurder heeft geen inhoudelijke reactie gegeven.

De rechter beoordeelt de huidige situatie onaanvaardbaar is de leidingen weg gewerkt moeten worden en de muren hersteld. Dit moet binnen 3 maanden na dag tekening hersteld plaats vinden met betaling van dwangsom van 100,- euro per dag met een maximum van 10.000, – euro.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON