Verouderde collectieve CV – huurverlaging en verhuurder moet vernieuwen

Kenmerk: 17-2781
Datum uitspraak: 18 september 2017
Rechter: Terwee
Instantie: Kantonrechter
Winnaar: huurder

Opnieuw zoeken:

Kern

Verouderde stookinstallatie levert onvoldoende rendement. Dat is een gebrek. Huurverlaging en plicht tot aanleg individuele CV.

Samenvatting

Woonkamer is niet warm genoeg te stoken. Huurcommissie spreekt verlaging huur naar 40% uit. Verhuurder gaat in beroep. Zaak wordt door huurder gewonnen en verhuurder moet behalve de verlaagde huur accepteren dat hij op straffe van een dwangsom de woning moet afkoppelen van de centrale installatie.

Disclaimer:
Samenvatten is mensenwerk. We staan niet garant voor de volledigheid. Als u de geanonimiseerde uitspraak (zie bijlage) wilt ontvangen kunt u een verzoek richten aan spreekuur@wooninfo.nl. Hou er rekening mee dat verschillende rechters van geval tot geval verschillende afwegingen kunnen maken. Deze uitspraak bevat 1 bijlage. Wilt u deze per mail ontvangen, stuur dan een gemotiveerd verzoek naar spreekuur@wooninfo.nl en vermeld het kenmerk en de titel. Vertel waarom u de uitspraak nodig hebt, dan kijken wij wat we voor u kunnen doen. We moeten de uitspraak namelijk anonimiseren en dat kost ons werk en tijd. Dat kan soms, maar niet altijd.

Artikel delen:

!WOON