Energieadvies in de anderhalve meter maatschappij

06 mei 2020

Amsterdammers kunnen ook tijdens de coronamaatregelen rekenen op gratis energieadvies. Ook in de anderhalve meter maatschappij kunnen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) en huurders(groepen) bij !WOON of de gemeente terecht voor hulp en advies. We hebben extra veiligheidsmaatregelen getroffen en volgen de RIVM-richtlijnen.

Energiebesparing is een terugkerend onderwerp, voor alle inwoners van Amsterdam. Met elkaar kunnen we zorgen dat de CO2-uitstoot omlaag gaat. Doet u mee? Als u in een VvE woont kunt u bij !WOON terecht als ten minste 25% van de woningen in het complex is verhuurd. In wooncomplexen met voornamelijk eigenaar-bewoners kunnen VvE’s gratis energieadvies van de gemeente krijgen.

Gemeentelijk energieadvies

Door de huidige maatregelen gaat het advies anders dan gewend. Het advies vindt nu op afstand plaats. Door middel van videobellen ‘loopt’ een deskundig adviseur met u door het pand om te kijken wat de mogelijkheden zijn om energie te besparen of bijvoorbeeld zonnepanelen te plaatsen. De adviseur kijkt onder andere naar de mogelijkheden voor isolatie, verwarming en ventilatie. Daarnaast krijgt u advies welke subsidies of leningen voor u interessant zijn om de aanpassingen te financieren.

Bespaar op uw energierekening en vraag een gratis energieadvies aan.

Huurders en kopers samen aan de slag met hulp van !WOON

Bewoners van gemengde complexen (huur en koop) die samen aan de slag willen met energiebesparing kunnen voor advies terecht bij het Project Energie en Woningverbetering (PEW) van !WOON. Het PEW bespreekt via videobellen en één of meerdere woningschouw(en) welke kansen er zijn om het complex energiezuiniger te maken. Uiteraard volgen we de voorschriften om uw en onze veiligheid te waarborgen.

Na afloop van de woningschouw(en) ontvangt u een rapport met een overzicht van de kansen. Hierbij hoort ook een eerste inschatting van de benodigde investering en subsidie- of financieringsmogelijkheden.

Interesse? Meld u aan via deze pagina op onze website.

Artikel delen:

!WOON