Alternatief prijsplafond collectieve aansluiting bekend

foto van een oude, niet slimme, elektrameter

12 april 2023

Bewoners met een collectieve aansluiting voor energie hebben niets aan het prijsplafond voor gas, warmte en elektra. Dat verlaagde tarief geldt maar tot bepaalde hoogte en samen verbruiken ze veel meer. Daarna gelden de marktprijzen. Die beginnen nu te dalen, maar dat zie je niet gelijk in de prijs die je betaalt. Als in het contract met een leverancier een hoge prijs staat blijft dat eerst gelden. Gelukkig is er nu eindelijk een oplossing: de Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen. De regeling voorziet in een vast bedrag per huishouden. De persoon of organisatie die het contract voor de collectieve elektra of verwarming heeft afgesloten kan het bedrag aanvragen. Dit is vaak de verhuurder of VvE maar soms ook bijvoorbeeld een woongroep.

De regeling kent verschillende bedragen voor zelfstandige en onzelfstandige woonruimte. Ook geldt een minimum aantal huishoudens per aansluiting. De bedragen zijn nu vastgesteld voor het eerste half jaar. Later volgen bedragen voor de tweede helft.

De Woonbond heeft een helder artikel gepubliceerd met alle details van deze regeling.

VVE Belang organiseert op 19 april een webinar voor VvE’s over de regeling en hoe deze aangevraagd kan worden.

Alternatief prijsplafond collectieve CV en elektra hard nodig

 

Artikel delen:

!WOON