Oplichters actief met nepbrieven servicekosten

08 mei 2015

Er zijn op dit moment nepbrieven van oplichters in omloop met afrekeningen servicekosten. De brieven worden op vervalst briefpapier van de woningcorporatie verstuurd. Op de brieven staat een rekeningnummer dat niet van de verhuurder is. Kijkt u goed uit als u een brief met afrekening servicekosten ontvangt. De meeste verhuurders versturen de jaarlijkse afrekening rond deze tijd van het jaar. Controleert u dus goed als u een afrekening krijgt, of het rekeningnummer hetzelfde is als het rekeningnummer waar u de huur naar overmaakt. Betaal bij twijfel niet, maar neem eerst contact op met uw verhuurder.

Tot zover op dit moment bekend, zijn er in ieder geval nepfacturen in omloop van De Alliantie, Eigen Haard , Stadgenoot, Ymere en de Key. Zie ook deze waarschuwingen op de websites van de AlliantieEigen HaardStadgenootYmere en de Key. Maar het is goed mogelijk dat er ook nepfacturen op vals briefpapier van andere corporaties of particuliere verhuurders zijn verstuurd. Als er  nepbrieven van andere verhuurders in omloop zijn, wilt u dat dan niet alleen aan uw verhuurder maar ook aan ons laten weten? Dan kunnen wij dit bericht daarop aanpassen. Heeft u al een valse factuur betaald? Dan adviseren wij u aangifte te doen bij de politie.

Voor alle algemene vragen over uw servicekosten kunt u natuurlijk ook altijd bij een van onze spreekuren terecht. Wij helpen u graag om te controleren of het servicekostenbedrag klopt en om waar mogelijk het bedrag te verlagen.

 

Artikel delen:

!WOON